what can I say?


Be Free,
Be Independent,
Be Awesome Me!

Ask me anything

Awak, budak baju ungu.

Budak baju ungu.
Lama tak dengar cerita.
Apa khabar kamu disana?
Baik2 saja atau sebaliknya?

Budak baju ungu.
Saya tertanya2.
Masih ingatkah pada saya?
Atau sudah melupakan saya?

Budak baju ungu.
Saya doakan awak sentiasa.
Saya takkan lupa.
Jasa awak pada saya.

Budak baju ungu.
Saya lihat jatuh bangun awak.
Saya sanjung usaha awak.
Saya gembira dengan kejayaan awak.

Budak baju ungu.
Jangan dilayan manusia syaitan.
Yang sentiasa ingin menjatuhkan.
Ingatlah, awak sentiasa ada Tuhan.

Budak baju ungu.
Jangan bermuram durja.
Bergembiralah dan ketawa.
Saya suka melihatnya.

Budak baju ungu.
Saya masih rindu.
Walaupun dah berlalu.
Masih rasa sayu.

Budak baju ungu.
Teruskan kehidupan.
Ciptalah kemenangan.
Semoga kita, terus berkawan.
Walau dalam kejauhan.
Walau hanya angan2.

Dunia fantasi

Dah dua bulan aku duduk di dalam dunia fantasi aku. Dunia aku lagi satu. Di mana jasad aku yang berjalan di situ tetapi tidak roh aku. Di tempat yang aku sentiasa berharap aku tidak ditakdirkan disitu. Tempat yang selalu buat aku rasa homsik. Rasa rindu dengan suasana realiti aku. Dan rasa rindu dengan kenalan2 realiti aku. Dan keluarga realiti aku.

Ye, Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan.

What a hectic life being a student at there. How i am not happy and not laughing as much i laugh when i am in my real world. I dunno… I still cant adopt the environment there. Cause when i at home i feel ‘this is my reality, i dowanna back to my fantasy’.

Haih, if only i have any chances to continue study near selangor..that would be my another reality. But for now, this place is still a fantasy for me.

The way i laugh, its very fake. Because nothings can make me laugh there. Nothing is funny. There was only an exhausted me. Living there, i think it is another me.

Besides, i am far from you. And we rarely contact. We just can contact for a few days in a week. Or sometimes 2 weeks. And then every sunday i have to let you go. Why? Why must i go through all that every sunday? Cant i just let you go without any tears? Because, when you leave me on sunday. The tomorrow monday must be not me. It was a broken person. A heartless, felt lefted, alone, enough broke into tears. Every monday it is not me. It is broken me. Who really missed the yesterday sunday. And hoping everyday is just friday, saturday, sunday. I am falling apart. Because when i down at weekdays…no one are there to makes me feel better.

I am now living in hell. Which is i have to turned the hell into a heaven that makes me comfortable.

Nevermind…few months to go. Just one year living like this.

*i need strengh. Just tell me anything that can build me become stronger.

damn.

dear you, did you know how much i’m missing you? did you know how bad i wanna meet you? did you know how sucks life without you?

dear you, i missed our conversations all day long. i missed our late night talk. i missed our ‘heart-to-heart’ session. where either you or me will write a very long text about how we feel. and then wait until subuh for respond to it. i missed when i used to smile at 5a.m just because i read your apologize text. how suprised. how happy. how touched i am. i missed when you call for bangun subuh. i missed to talk to you and laughed at you. i missed to ‘senyum sorang2’ when i talk to you… i missed… everything about you, and everything about us… T_T

dear you, did you know how i felt when i heard a love song? did you know how i felt when i looked at others people? did you know how i felt when i will continue study soon? did you know how i felt when our first year anniversary? did you know how i felt when… when i wrote this now? :’(

……………………………………………

i feel broken.

i feel falling apart.

i feel like losing hope.

when i’m missing you…

oh ya. aku dapat matriks negeri semilan. dekat kuala pilah. masuk 26 Mei 2014 insyaAllah. but still… 60/40 je rasa skarang~ hahah.

what i’ve been doing for two months

its may now. last aku update tumblr ni time result ritu, bulan 3. -_- haha.

wondering where i’m gone along this two months?

well ekceli… gua keje. yes. keje. cehceh xD

keje restoran yang diusahakan abang aku. restoran belakang rumah je pon. *series betol2 kat blakang rumah aku* alaa. Kota Raja Bistro tuuu~ hehe.

and sepanjang 2 bulan lebih ni. dah macam2 orang aku jumpa. and yang regular customer yang aku dah afal nama dorang tu. rasa, best kenal diorang. rasa sayang, nak lepaskan…

haih. dear customer, i hope someday when we’ll meet somewhere you will recognize me and say ‘eh ni yang keje bistro tu kan?’ :)

and dear customer, i hope when the day i returns there. you all are still the same person i know. still asking for the same thing. still eat and drinks the same thing. and still, be there at my restaurant.

because my dear customer, you all are not just my customer. you all are my  friends. and i want we to be like family. :)

”result aku gay”-jf

hahaha tajuk tu quote kawan aku. so Alhamdulillah aku dapat 4a2b+2c+1c. ye, aku tak expect tinggi sebab banyak benda yang jadi halangan untuk doa aku. aku sedar tu. dosa je takpayah cakap banyak mana. cuma Allah itu maha pengasih. seteruk2 aku, dia masih lagi kasi aku kejayaan jugak.

aku dah rasa macamana feeling bila target dapat kurang. macam time upsr. semua target 3a. tapi sebab aku belajar main2 aku dapat 2a. that time i saw my mami dedi was laik, haih—

aku dah rasa macamana feeling bila dapat cemerlang result out of the blue target berapa je sekali Allah kasi pergh!! time tu pmr. zaman dimana semua orang tahu aku belaja xpandai mana. sekali time nak pmr aku masuk spital. aku keluar spital je dua ari lepastu pmr. time aku masuk spital mak akak2 aku sume jaga aku xlena tidur apa semua. time tu memang aku doa sungguh2 sebab aku nak balas jasa dorang. kalau aku xmasuk spital, aku xrasa aku dapat 6a2b dalam pmr tahun 2011. haha. time tu, cicikgu semua happy ada yang jadikan aku contoh anak murid untuk murid yang lain. ya Allah… aku dah rasa macamana bangganya jadi pelajar cemerlang. Alhamdulillah. :’)

dan sekarang, tiba masa untuk aku dapat feel kene apa yang ditarget. ya Allah. engkau dah terlalu banyak memberi. aku xboleh rasa xbersyukur. memang ada orang yang percaya i can get more than this. tapi, aku rasa Allah dah terlalu baik kasi aku result yang macamni. dengan kimia yang selalu fail and finally dapat C…. i shudnt ask for more. thank you Allah. T_T

well, untuk orang yang senyuman berubah bila aku gitau result aku. aku just nak cakap, ini permulaan. dont judge too early. perjalanan yang sebenar baru nak bermula. :)

selasetahun. ^^

rindu.

rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu.  rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu. rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.rindu.

risau, result…

aku risau,

pasal result.

sebab…

————————————-

1) time jawab BM haritu Alhamdulillah semua okay walaupun ada satu dua soklan yang tak tahu nak jawab, trial haritu karangan aku terpesong abes ilang duploh markah lantas menyebabkan markah aku 50 je. harap2 karangan aku okay SPM ni…

2) time jawab BI haritu aku kecewa sikit. aku rasa essay aku tak all out. aku kering idea. cerita aku bosan. aku harap kesalahan grammar tak banyak. haih… trial aku pun menurun markahnya dari exam sebelum tu. mungkin aku over confident.

3) time jawab MATHS haritu Alhamdulillah semua berjalan lancar. markah aku pun makin menaik. Alhamdulillah…

4) time jawab SEJARAH haritu waktu kertas 3, tangan aku dah lenguh nak tulis panjang2. jadi tulisan aku makin kecik… aku harap pemeriksa tak maki2 aku time tanda paper tu. :/ kertas 2 pulak 50/50 Alhamdulillah dapat jawab…

5) time jawab AGAMA haritu Alhamdulillah semua berjalan lancar. aku jawab dengan tenang dan dengan senyuman. :)

6) time jawab ADDMATHS haritu aku puas hati lah jugak. ada soalan takleh jawab. lebih 50% dapat jawab time tu. Alhamdulillah… trial dapat C+ ritu… harap SPM ni lebih dari tu insyaAllah…

7) time jawab BIO haritu aku memang dapat jawab. tapi tulah, tiap kali exam dapat jawab camna pun markah takat atas pagar je. sebab aku jawab bukan dalam konsep bio. harap2 aku memang betul2 dapat berikan jawapan yang tepat kali ni…

8) time jawab FIZIK haritu Alhamdulillah okay… markah aku biasa je selalu… tak pernah lebih 50… tapi jarang fail Alhamdulillah… harap2 SPM ni grednya okay…

9) time jawab KIMIA aku rasa macam…nak mati. paling aku risau, paling aku takut. sebab tajuk yang aku sepatah haram tak paham tajuk tu lah banyak keluar. kertas 3 pulak tu. dah lah kertas 3 banyak tolong… T____T ya Allah, moga semuanya baik2 sahaja….

———————————————————————-

senanye, dah 3 kali aku mimpi pasal result. 2 kali time SPM dan sekali haritu. memang tak berani nak target berapa. aku harap paper Maths dan Agama tu dapat seperti apa yang aku harapkan. yang lain tu, mungkin kalau nasib aku baik insyaAllah… dan….. memang ada sedikit penyesalan sekarang. haih…. wallahualam….

'rabbi yassir walaa tu'assir, rabbi tammim bil khair'

faham

"awak ni tak faham lagi ke"

………………………………………………..

maaf…

maaf sebab masih tak memahami awak. maaf sebab masih belum dapat agak apa maksud awak sebenarnya. maaf membebankan awak dengan perangai saya. maaf selalu memberi tekanan kepada awak. maaf saya bersikap pentingkan diri. maaf saya tidak nampak kesalahan saya.

saya tahu,

maaf saya dah tak berguna, maaf saya tiada maknanya, maaf saya awak takkan terima. maaf saya sampah semata.

…………………….

maaf, kekasih.